Karanlık bir gecede, kahkahaya benzer ürkütücü sesler gelen çok eski ve kimsenin yaşamadığı ahşap bir ev görseniz korkar mısınız? Hele de o evin perili olduğu söylencesi büyükler tarafından dile getiriliyorsa! Evin bulunduğu kasabanın çocukları da kuşkusuz bu korkuları yaşıyorlardı. Ancak onlar işin aslını öğrenmeye hevesli, aynı zamanda oldukça meraklı çocuklardı.
Acaba gerçekten söylendiği gibi evde bir hortlak mı vardı? Yoksa onlara sürekli şakalar yaparak eğlenen ağabeyleri miydi? Hep birlikte hareket eden kasabalı çocuklar bu gizemi ve esrarengiz olayları acaba nasıl çözeceklerdi?
Rize’nin Pazar ilçesinde doğdu. Öğrenim yıllarında Trabzon ve Ankara’da bulundu. 1968 yılında Ankara Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Fransız Filolojisi Bölümünden mezun oldu. Meslek yaşamı süresince öğretmenlik ve çevirmenlik yaptı. 1982 yılından bu yana İstanbul’da yaşamaktadır.
Melek Güngör’ün yazın yaşamı 1989 yılında katıldığı TRT senaryo yarışmasında ödül kazanmasıyla başladı. Öykü ve masalları, Kırmızı Fare çocuk dergisinde yayınlandı. Bugüne kadar çeşitli yayınevlerinde yayınlanan kitapları sırasıyla şunlardır:
Bayan Tutu Modaya Uyuyor, Penguen Tigi’nin Özlemi (İkinci baskısı, Düş mü Gerçek mi? adıyla yapıldı.) Benim Orkestram Sizinkini Döver, Bulut Lila, Flüte Saklı Müzik, Büyücü Sakal ve Çırağı Tilki Kulak, Şakacı Hortlak İşbaşında, Şakacı Hortlak’ın Muhteşem Dönüşü, Mars Gezegenine Nasıl Gidemedim, 3 M’ler Soygunculara Karşı, Uzaylı Rola (on kitaplık dizi).
Yazar, TRT ödülünün yanı sıra Redhouse Yayınevinin 1990 yılı çocuk öyküsü yarışmasında ikincilik ödülünü ve İzmir Büyükşehir Belediyesinin 1998 yılında açmış olduğu yarışmada da başarı ödülünü almıştır.
Bu kitaba yorum yapabilmek için lütfen giriş yapın.
Giriş Yap