ANADOLU'DAN DÜNYAYA ARMAĞAN BULGUR
ANADOLU'DAN DÜNYAYA ARMAĞAN BULGUR
ASUMAN KERKEZ     
  • 714,00 TL
Barkod: 9786059151504   Sayfa Sayısı: 432

Anadolu’dan Dünyaya Armağan Bulgur, üç yıllık emeğin sonucunda ortaya çıkan arşiv niteliğinde bir çalışma. Uzun ve geniş alan araştırması, bin kişiyle gerçekleştirilen anket sonuçları, incelikle islenen akademik altyapı ve her tarif için dikkatle oluşturulan tariflendirme sürecinin meyvesidir. Mezopotamya’dan Anadolu’ya, Hititlerden Selçuklulara, yağmur duası geleneklerinden anılara, sağlıklı beslenmeden nasıl markalaşacağına kadar çok geniş bir pencereden bulguru anlatır. Bir tabak pilavdan, bir sıkım köfteden ibaret olmayan, binlerce yıllık essiz kültürü ifade eden, dünyada her geçen gün daha da önem kazanan bulgura sahip çıkmak, hak ettiği değeri kazandırmak ve gelecek nesillere bırakmak en büyük amacım. Bulgurun bereketiyle okuyanı, kıymet vereni çok ola…

ASUMAN KERKEZ

Asuman Kerkez gastronomi alanında editör, araştırmacı, yazar, televizyon programı yapımcısı ve sunucusu ve öğretim görevlisi olarak çalışmaktadır. Okan Üniversitesi Gastronomi Bölümünde Yüksek Lisans yaptı. Tez konusu  “Türkiye’nin Kaybolmakta Olan Bulgur Köftesi Çeşitliliği ve Tüketicilerin Bulgur Algısı”dır. Tenceretv.com adlı internet portalında editör olarak 2011 yılında başlayan yayın hayatına 2016-2018 yılları arasında Habertürk gazetesinde yazarlık yaparak devam etti.
2015 yılında Etimesgut Belediyesi bünyesinde profesyonel aşçılık eğitimi veren bir mutfak okulu kurarak, 3 yıl boyunca koordinatörlük ve eğitmenlik görevini devam ettirdi.
5 yıl Habertürk ekranlarında yayınlanan Tadında Hikayeler programının yapımcı ve sunuculuğunu yaptı. Kültür Bakanlığı desteğiyle hazırladığı Anadolu’dan Dünyaya Armağan Bulgur Belgeseli Trt Belgesel kanalında yayınlandı.
Uygulamalı Türk Mutfağı projesinde bulgur konulu kitap bölümünü gastronomi bölümlerinde okutulmak üzere hazırladı.
Hakkari Çukurca’da Zap Projesinin gastronomi ayağını yürüttü.  Covid döneminde Cumhurbaşkanlığı  İletişim Başkanlığı  için “Mutfakta Hayat Var” projesini hazırladı.
Halen Sivas Cumhuriyet Üniversitesinde Öğretim Görevliliği ve Bein Gurme Şehir Mutfaklarında sunuculuk yapmaktadır.
Türk gastronomisini arşivlemek, unutulmakta olan geleneksel değerleri kayıt altına almak, bulgurun yurt içinde ve yurt dışında hak ettiği değeri alabilmesi adına yaptığı çalışmalar kesintisiz olarak devam etmektedir.
Yazarın Anneannemin Tenceresi ve Anadolu’dan Dünyaya Armağan isimli iki arşiv kitabı ve bulgur konusunda detaylı çalışmaları bulunmaktadır.


Bu kitaba yorum yapabilmek için lütfen giriş yapın.
Giriş Yap
2
3
6
9
2 x 271,39 TL
542,78 TL
3 x 181,82 TL
545,46 TL
6 x 93,34 TL
560,03 TL
9 x 65,25 TL
587,28 TL
2 x 271,39 TL
542,78 TL
3 x 183,18 TL
549,53 TL
6 x 93,87 TL
563,24 TL
9 x 63,52 TL
571,65 TL
2 x 271,04 TL
542,09 TL
3 x 182,61 TL
547,82 TL
6 x 94,23 TL
565,38 TL
9 x 63,68 TL
573,15 TL
2 x 270,37 TL
540,75 TL
3 x 181,82 TL
545,46 TL
6 x 92,69 TL
556,12 TL
9 x 62,78 TL
565,06 TL
2 x 273,56 TL
547,12 TL
3 x 184,55 TL
553,65 TL
6 x 95,40 TL
572,40 TL
9 x 66,00 TL
593,98 TL
2 x 268,39 TL
536,79 TL
3 x 180,04 TL
540,11 TL
6 x 91,47 TL
548,83 TL
9 x 62,54 TL
562,86 TL

Yazarın Diğer Kitapları

Sizin İçin Önerdiklerimiz

Arkadaşına Gönder