İzmir doğumlu Aydan Üstkanat, sanatın pek çok dalında eğitim aldı. Resim ve müzik çalışmaları da yapan yazar, Girit kökenli ailesinden öğrendiği yemek kültürünü sanatçı, araştırmacı ve yaratıcı kimliğiyle geliştirdi. Şef, yemek yazarı, stilisti ve fotoğrafçısı da olan Üstkanat, 18 yıldır dergilerle başlayan basın hayatı, ulusal bir gazetede gastronomi yazılarıyla sürdü. Şu anda Lezzet dergisinin başyazarı. Bu güne kadar basılmış sekiz yemek kitabı bulunuyor.
Yazarın aldığı ödüller:
Gourmand Awards 2013 Şekersiz kitabı “En İyi Tasarım” Gourmand Best of The World ödülü
Gourmand Awards 2013 Şekersiz kitabı “En İyi Şef Yazar” Gourmand Best of The World ödülü
Gourmand Awards 2017 UN kitabı “En İyi Fotoğrafçı” Gourmand Best of The World ödülü
Türkiye Lezzet Ödülleri 2017 “En İyi Yemek Yazarı” ödülü
Ateşbaz-ı Veli Ödülleri 2017 UN kitabı “Yılın En İyi Yemek Kitabı” ödülü